Eşti singură şi vrei o relaţie?

 

 

Citeşte până la capăt ca să afli cum să treci peste singurătatea apăsătoare, să înţelegi de ce căutarea excesivă a unei relaţii nu este soluţia şi ce poţi face ca să îţi recapeţi încrederea în tine şi să ai într-un final… o relaţie aşa cum ţi-o doreşti!

 

Punctul culminant apare când eşti în vacanţe, de sărbători când lumea se adună, dar mai mult, de ziua îndrăgostiţilor. Momente în care toată lumea are pe cineva, prietenele tale sunt cuplate sau se văd cu un tip pe care îl plac, vezi cupluri pe stradă, în filme, la TV, peste tot în jur, numai tu eşti singură…

 

Unde mai pui şi presiunea din partea apropiaţilor:

Nu ţi-ai găsit şi tu pe nimeni? Dar tu când ai de gând să ai o relaţie serioasă? Uite-o pe cutăreasca, ea de ce are un bărbat frumos, deştept şi bogat şi tu n-ai pe nimeni?

 

Pe de-o parte te-ai obişnuit, pe de altă parte gândurile ce-ţi răsar în minte înainte să-ţi pui capul pe pernă te macină, îţi provoacă coşmaruri, te simţi presată şi împinsă de la spate să faci ceva, să fii şi tu cu cineva, în plus ai tăi o să tacă dracu’ odată din gură şi te-ar lăsa în pace. Toată lumea e fericită atunci, îţi spui.

 

Te gândeşti că eşti “defectă”, te gândeşti mai des la trecut şi la relaţiile anterioare, îţi aduci aminte toate ocaziile pe care le-ai ratat atunci când puteai să fii cu bărbatul care-ţi plăcea, dar dintr-un motiv sau altul nu s-a întâmplat nimic concret.

 

Te simţi singură, judecată, neînţeleasă şi n-ai nici cea mai vagă idee de unde ar trebui să începi, ce să faci, ce trebuie să schimbi ca să intri şi tu într-o relaţie cu unu, să le închizi gura alor tăi şi să scapi de singurătate.

 

Te simţi atât de slabă încât crezi cu toată puterea că prezenţa unui bărbat în viaţa ta, mai ales în aceste momente grele, îţi alungă suferinţa, judecata celorlalţi şi te simţi împlinită, liniştită şi fericită cu noua ta viaţă de cuplu.

 

Nu odată poate că ţi s-a întâmplat să apară tipul pe care-l căutai, mai devreme sau mai târziu apare. Prinţul de pe calul alb vine şi te scapă de frustrarea, vina şi ura pe care ţi le atribui. Prinţesa din tine începe să danseze de fericire.

 

Dar cum niciun miracol nu durează mai multe de 3…zile, luni, ani, te trezeşti într-o închisoare  (relaţie monotonă şi nefericită) din care eşti prea dependentă ca să ieşi şi s-o iei de la capăt. Aşa că… te simţi din nou singură (în doi).

 

Repeţi aceleaşi greşeli. Te desparţi. Eşti singură. Suferi. Îl găseşti pe altul care să-ţi schimbe viaţa. Din nou! Până când?

 

Problema nu e la bărbaţi, nu e cu apropiaţi care pun presiune pe tine, nici vina sărbătorilor care-ţi trag câteva palme peste suflet forţându-te să te cuplezi şi tu cu cineva.

 

Problema e la tine. Problema e că nu te cunoşti suficient ca femeie, nu ai încredere în cine eşti (pentru că nu te cunoşti), nu ştii ce vrei de la un bărbat (presupui doar că ştii sau că ţi-ar plăcea ceva) şi nu cunoşti dinamica unei relaţii (toate relaţiile tale funcţionează după un tipar care se repetă regulat).

 

În continuare vreau să fii foarte atentă, chiar să notezi cele ce urmează. Poate vrei să accepţi sau nu, însă ai nevoie să faci ceva, să te schimbi, să visezi mai puţin şi să acţionezi mai mult. Cel puţin acum, cel puţin în situaţia asta!

 

Nu te cunoşti suficient.

 

Tot ce ştii despre tine e posibil să fie lucrurile pe care le-ai auzit de la alţii. În urma spuselor, reacţiilor, etichetelor lor ţi-ai construit o părere despre tine şi ai rămas cu ea. Cele mai multe persoane în situaţia asta acceptă etichetele ca fiind de sine stătătoare, şi le însuşesc, nu le contestă veridicitatea şi ajung să se identifice cu ele până la cel mai profund nivel spunând: Aşa sunt eu!

 

Cine eşti tu? Eşti ceea ce cred alţii despre tine?!

 

Primul pas este să-ncepi să te cunoşti. Nu prin presupuneri, nu prin ce spune lumea, ci prin propriile tale trăiri şi experienţe.

 

Nu uita că fricile şi credinţele actuale despre bărbaţi, relaţii, experienţe pe care le-ai putea avea, cel mai probabil sunt împrumutate din “ochii” celorlalţi.

 

Dezvoltă o relaţie de încredere cu tine. Fă ceea ce-ţi propui, nu te mai plânge constant, încearcă să înţelegi şi să înveţi din experienţele tale. Ţine-te de promisiunile făcute. Respectă-te şi respectă.

 

Numai iubindu-te pe tine, având o relaţie bună cu tine vei ajunge să te cunoşti din ce în ce mai bine şi să ai o relaţie împlinită şi armonioasă cu un om ca şi tine. Aşa cum ai relaţia ta cu tine, aşa o să ai şi relaţii cu cei din jurul tău.

 

Mai mult ca sigur problemele din relaţiile cu ceilalţi sunt cauzate de o relaţie nereuşită cu tine. Aici deja e treaba ca să-ţi rezolvi conflictele şi să-ţi clădeşti o relaţie faină cu tine, nimeni n-are ce face în afară de tine. NU mai fugi!

 

Nu ştii ce vrei de la un bărbat.

 

Exagerat de multe femei “ştiu exact” ce vor de la un bărbat, zic ele. Ştiu ce vor bazat pe ceea ce au văzut în filme sau din experienţele altora, zic.

 

Când mă refer la faptul că nu ştii ce vrei, nu mă refer la acele presupuneri inutile pe care le ai în minte, ci mă refer la a ştii ce vrei în urma experienţelor şi lucrurilor trăite de tine, pe propria-ţi piele.

 

Hai să luăm un exemplu:

 

Maria vrea un bărbat care are foarte mulţi bani ca să poată pleca în vacanţe şi să aibă un stil de viaţă fain alături de el. Maria vrea de asemenea ca el să fie un om de afaceri, cu statut, puternic, un om trecut prin viaţă. Maria îl întâlneşte pe Gigi. Are bani, are afaceri, acum poate merge oriunde în lume în vacanţă.

 

Ce nu ştie Maria este că Gigi nu are timp să-i sufle în fund toată ziua şi să meargă cu ea în vacanţe. Gigi e un om ocupat, lucrează pentru scopuri mari în viaţă. Maria devine frustrată, nefericită… şi într-un final se desparte de Gigi.

 

A avut Maria ce şi-a dorit? Da!

A fost fericită cu asta? NU.

De ce? Deja ai răspunsul în minte.

 

Întâi experienţe trăite, lecţiile învăţate… apoi pretinde că ştii ce vrei, bazat pe ceva ce ai avut, ai trăit, nu pe iluzii şi dorinţe. Atunci când îţi doreşti să trăieşti ceva anume vrei să experimentezi, ceea ce, în niciun caz nu demonstrează că tu ştii ce vrei, ci doar că poţi descoperi ceva ce ţi-ar putea plăcea prin prisma acelei experienţe pe care o vrei.

 

Nu cunoşti dinamica relaţiilor.

 

Ce educaţie au femeile despre relaţii? De unde se informează ele despre cum stă treaba cu relaţiile?

 

Vrei să-mi spui că asta trebuie să vină natural? S-o crezi tu!

 

E natural doar ceea ce exersezi, lucruri precum mersul, vorbitul unei limbi.

 

Dacă învăţai să mergi de la o persoană cu handicap, crezi că ai fi putut să alergi la un maraton? Da, puteai, doar după lungi antrenamente şi efort depus în a schimba acel mers handicapat.

 

De unde ai învăţat tu despre relaţii? Gândeşte-te la oamenii ăia, pot fi părinţii tăi, vecinii tăi, profesorii tăi. Dacă îi respecţi şi îi iubeşti asta nu îi face să aibă relaţii sănătoase demne de urmat exemplul.

 

Eu personal, nu mi-am luat niciodată drept model relaţional vreunul dintre părinţi. De când s-au despărţit, eu având 9 ani, mi-am spus că nu o să vreau să fiu niciodată ca ei, niciodată în situaţia aia.

 

M-au dezamăgit şi am început să-i judec. Să mă uit la ce fac bine şi ce fac rău. Să iau doar ce e bine de la ei şi să nu ajung ca ei. Ceea ce m-a făcut să fiu extrem de atent la relaţiile cu oamenii, să mă pasioneze seducţia şi dinamica socială.

 

Acum un an am început să scriu pentru femei. M-am angajat în misiunea de a da o mână de ajutor femeilor, să le ajut să înţeleagă care-i treaba cu bărbaţii, cu relaţiile şi seducţia.

 

Blogul meu cuprinde numeroase articole menite să le vină în sprijinul nevoilor femeilor. Să te ajute să-ţi formezi o hartă corectă despre dinamica relaţiilor, cum funcţionează un bărbat şi cum să-ţi construieşti o relaţie armonioasă cu tine.

 

Dacă ai mei nu se despărţeau la 9 ani nu cred că mai citeai articolul ăsta acum :))

 

Aşa că fii bucuroasă şi dă-i un

Share 😉

E modul în care poţi ajuta femei ca şi tine care au nevoie să cunoască ceea ce spun aici.

 

Dacă vrei să mă întrebi ceva, mă găseşti aici: contact@valentinbarbulescu.com

 

Dacă vrei să primeşti notificare când apare un articol nou, introdu adresa de mail mai jos. În plus, din când în când, trimit mailuri cu informaţii valoroase care nu-s publicate ulterior pe site.

 

NU UITA! Marţi la 19:00 încep întâlnirile săptămânale de grup WbeWoman, în Bucureşti. Prima întâlnire e Gratuită! Te poţi înscrie şi tu dacă vrei să vii!

>>>AICI!<<<

 

Te las cu gândurile tale,

Valentin

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *