Relaţiile la Distanţă (Funcţionează?)

 

Relaţiile la distanţă par a nu fi întotdeauna o alegere conştientă. Te trezeşti într-una…

 

Îţi place foarte tare un tip pe care l-ai cunoscut recent, iar el e un fel de Cristofor Columb, urmând să plece în descoperirea Americii pe tărâmuri îndepărtate. Tu, o fată normală, legată de locul unde ai prietenii, familia, jobul şi alte lucruri care te ţin pe loc şi… nu poţi să pleci împreună cu el să scrieţi istorie.

 

Scenariul secolului XXI e simplu. Ţi-a dat 2-3 like-uri, îţi scrie, îţi place, beţi un vin pe Skype şi decideţi să aveţi o relaţie după primele orgasme virtuale. Ochii scăldaţi în pozele indecente pe What’s App ţin locul unei îmbrăţişări. Ţin locul unei aşteptări care, speri, că într-o zi va avea un final fericit. Precum sexthing’ul de’aseara! 😉

 

Dacă eşti păţită, deja eşti sceptică în privinţa relaţiilor la distanţă. Cam ştii despre ce e vorba, ai experimentat una sau două astfel de relaţii şi ai observat şi tu că:

 

  • absenţa fizică joacă un rol foarte important
  • când decizi că aşteptarea merită, apare frustrarea pe care încerci s-o reprimi gândindu-te la viitor
  • gândurile negative apar din ce în ce mai des
  • conexiunea cu el parcă se stinge
  • mesajele sunt forţate, le dai şi le primeşti din obişnuinţă, sperând că asta o să ţină relaţia în viaţă
  • la un moment dat mai “sari pârleazul” în speranţa că-ţi mai trece dorul, pe urmă te simţi vinovată, neîncrezătoare, lipsită de respect şi loialitate, sentimente care-ţi scad încrederea în tine.
  • eşti la un pas de depresie.
  • te simţi murdară, vinovată, incompletă.
  • viaţa ta cotidiană începe să devină o problemă din cauza gândurilor negre şi stărilor negative.

 

Ce frumoasă-i viaţa! Nu?!

 

Acea dragoste promiţătoare plecată să cucerească lumea peste hotare se pare că nu-şi mai încheie misiunea, întorcându-se triumfător în braţele tale… Şi de cele mai multe ori, ceea ce pare e cât se poate de real în acest caz, nu se mai întoarce.

 

Tendinţa oamenilor de a se agăţa de momentele magice din trecut, momente care cândva le dădeau speranţă, se simţeau iubiţi, compleţi, timpul era oprit în loc, îi blochează în amintirea efectivă; fapt care îi împiedică să experimenteze o trăire prezentă a lucrurilor actuale, să observe literalmente ce se întâmplă aici şi acum. În schimb trăiesc în transă, cu un ochi văd viitorul, cu unul trecutul, niciodată realitatea în care trăiesc.

 

Să spunem că eşti în situaţia de mai sus! Ştii bine că nu-ţi priesc gândurile, sentimentele, stările şi situaţia în care te afli; viaţa are un gust din ce în ce mai amar, lucrurile se înrăutăţesc, dar tu stai acolo ca să demonstrezi cât eşti de loială şi cât de mult ţii la el.

 

Îţi sacrifici emoţiile, timpul, energia, viaţa pentru ceva ce se poate întâmpla în viitor, dar nimic nu e sigur. Nu există un obiectiv clar al relaţiei voastre. Nu ştii când îşi va încheia misiunea şi se va întoarce. Este doar o idee la care speri.

 

Ce faci…?

 

Continui? Te mulţumeşti cu agonia. Stai în confuzie, în suferinţă, în negativism. Te cerţi cu toată lumea în “numele iubirii” tale din viitor?

 

Sau…

 

  1.  devii conştientă de starea în care eşti (dacă e nevoie mai citeşte odată articolul ăsta)

2) odată ce ţi-ai dat seama de ce simţi, de claritatea lucrurilor din relaţia ta la distanţă, pui punctul pe “i”, ajungi la adevăr, nu mai ignori lucrurile evidente pe care încerci să le ascunzi, scoţi la suprafaţă emoţiile reprimate “doar ca să fie bine”

3 ) accepţi situaţia! 

4) nu te justifici în faţa nimănui şi nu te simţi vinovată pentru sentimentele tale. Ştii că tu eşti cea mai importantă persoană pentru tine, iar zicala “viaţa fără el” ştii că e doar un bullshit; pentru că ia ghici ce, şi acum trăieşti viaţa fără el 😉

5 ) Eşti conştientă de faptul că singurul lucru real e speranţa ta.

6) Îţi aduci aminte că mai ai şi creier, nu doar inimă. Pui în balanţă lucrurile din punct de vedere emoţional şi raţional. Gândeşti/analizezi dintr-o perspectivă sănătoasă/reală situaţia în care eşti.

7) Înveţi lecţiile luate din această experienţă, doar nu vrei să mai pierzi timpul cu o altă relaţie şi să ajungi în acelaşi punct.

8) Mai bei un vin pe skype cu el şi îi spui, franc, adevărul despre tine, despre ce simţi, fără să îi reproşezi.

9) În urma conversaţiei ştii că ai 2 opţiuni: ori stabileşti clar cum rezolvaţi distanţa dintre voi, un termen cu care sunteţi amândoi de acord şi vă angajaţi să-l respectaţi; ori pui punct şi-ţi vezi de viaţă, pleci cu lecţiile, cu experienţa şi-ţi refaci golul interior.

10) îţi trăieşti viaţa şi eşti o femeie fericită, împlinită, care se pune pe primul loc.

11) Te înscrii la întâlnirile săptămânale din Bucureşti ca să le povesteşti şi fetelor experienţa ta, să primeşti o părere ce te ajută să treci mai repede peste, îţi găseşti camarade cu care să-ţi trăieşti viaţa frumos.

12) Unde? Aici:-> https://goo.gl/B7KXEg

13) Când? Pe 17 Octombrie, Marţi ora 19:00

14) Da, nu trebuie să plăteşti nimic ca să participi la prima întâlnire.

15) Nu… nu e obligatoriu să te înscrii, doar femeile care ştiu ce vor o s-o facă 🙂

16) Ce? Nu ai timp? Dar să stai să te amăgeşti, dezamăgeşti, amăgeşti din nou, să te învârti în jurul cozii ai timp…? Ok. Cum vrei 😉

17) Îţi trăieşti viaţa şi împărtăşeşti momentele speciale cu oameni speciali care te susţin şi te încurajează.

 

Bucureşti. 17 Octombrie, Marţi la 19:00 începem! Locurile sunt Limitate!

 

Înscrie-te şi prinde-ţi locul în grupul WbeWoman – Mişcarea Naţională a Femeilor Fericite 🙂

 

Cât despre relaţiile la distanţă, dacă vrei părerea mea sinceră, directă şi personală, nu sunt de acord cu ele, din motivele menţionate mai sus. Am încercat, nu una. Lecţiile luate până acum îmi susţin decizia de a nu mai avea relaţii la distanţă.

 

Dar… nu recomand asta tuturor, dacă vrei să încerci, fă-o! Sunt lecţii de care s-ar putea să ai nevoie. Dacă vrei să scuteşti timp, energie, amăgiri şi dezamăgiri… stai în banca ta şi vino la întâlniri 🙂

 

Cu drag,

Valentin

 

PS1. Chiar am nevoie de ajutorul tău, dacă te ajută materialele mele şi vrei să-ţi scriu mai des articole, dă un Share! Nu te doare mâna s-o faci şi nu, nu te arată lumea cu degetul că citeşti materiale de seducţie. Preferi să te temi ca râd prietenele tale si sa nu faci nimic sau sa ma ajuţi cu un Share ca sa-ti scriu in continuare materiale  gratuit care te ajuta sa intelegi barbatii si cum functioneaza dinamica relatiilor cu ei? Think about it 😉

 

PS2. Dacă vrei materialele exclusive pe care le dau abonatelor mele din comunitate. Înscrie-te mai jos! E Gratis 🙂

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *