(II) Cel mai Simplu mod să-ţi Recâştigi încrederea de sine

 

Ieşi din casă aranjată, gata să te întâlneşti cu el, tipul care-ţi place te-a invitat în sfârşit la o cafea.

Te gândeşti prea mult cu ce să te îmbraci… Cum să te comporţi… ce e bine şi ce nu să faci la întâlnire…

Te întrebi:

O să vrea să te mai vadă după? Chiar te place cu adevărat sau doar nu are cu cine să bea o cafea şi s-a gândit la tine? Dar dacă vrea doar sex de la tine? O să fie diferit sau se va comporta la fel ca toţi cei cu care ai ieşit până acum la prima întâlnire?

 

Te regăseşti în situaţii în care dubiile sunt la ordinea zilei. Cauţi răspunsuri la prietene, la experţi, pe Google. Care e problema de fapt?

Lipsa încrederii în tine îţi afectează modul în care te simţi, deciziile pe care le ei, felul în care îţi apreciezi calităţile şi cum vezi omul din faţa ta.

Preferi să îi găseşti defecte ca să te simţi bine şi în siguranţă. Ai tendinţa să cauţi nod în papură din frica de a nu fi totul aşa cum te aştepţi.

 

Şi ce să vezi? Profeţia din mintea ta se adevereşte.

Încrederea că lucrurile nu vor merge aşa cum te aştepţi creşte cu fiecare îndoială petrecută în realitate.

Cum ar fi dacă ai avea încrederea absolută că eşti o tipă făină pe care el o place cu adevărat?

Cum ar fi dacă ai avea curajul să le spui oamenilor în faţă ce îţi place şi ce nu îţi place fără să te simţi judecată?

Cum ar fi să nu mai ţii cont de faptul că cineva te place sau nu şi să te comporţi ca atare, aşa cum eşti tu?

Cum ar fi să ai curajul să le arăţi oamenilor cine eşti tu de fapt, nu doar o imagine pe care vrei s-o placă sau cel puţin să n-o urască?

 

Minunat! Imaginându-ţi răspunsurile întrebărilor de mai sus, poţi defini cu uşurinţă ce înseamnă să trăieşti raiul pe pământ.

 

Toate legate de altfel de încrederea pe care-o ai în propria persoană!

Cel mai simplu mod, exerciţiu dacă vrei, pe care-l poţi face zilnic 5 minute pe zi, va schimba radical cantitatea şi calitatea încrederii în sine de care dispui zi de zi.

Este simplu, eficient şi în acelaşi timp dificil pentru multe femei.

 

Luna aceasta, la workshopul de feminitate din Bucureşti, am făcut acest exerciţiu la care am petrecut câteva ore cu cursantele mele.

Aparent e simplu să vezi care-ţi sunt punctele forte, iar la o primă privire, vei trece pe foaie 3 maxim 5, fapt care denotă cât de puţin te cunoşti.

De aici deduci faptul că încrederea în sine are legătură directă cu cât de bine te cunoşti tu pe tine.

 

“Scoate-ţi o foaie de hârtie şi scrieţi 10 calităţi, puncte forte personale, legate de fizic, inteligenţă, personalitate. Orice.”

După 20 de minute mai bine de jumătate din femeile din sala aveau sub 10 calităţi scrise pe foaie.

“Wow… nu mă aşteptam să fie atât de greu să-mi scriu calităţile pe o hârtie” – a spus una din fete.

Punându-le câteva întrebări specifice, am reuşit împreună cu ele să scoatem pe acea hârtie minim 10 calităţi, puncte forte.

Ia o pauză, oricât e nevoie, şi fă şi tu acelaşi lucru!

 

***

 

Cum te simţi acum? Citeşte-le cu voce tare. Mergi în faţa oglinzii şi mai citeşte-le odată!

 

Un exerciţiu banal, ai putea spune, dacă nu-l faci, nu scrii pe hârtie acele 10 calităţi…

Un exerciţiu care-ţi întoarce mintea pe dos, te pune să gândeşti într-o altă perspectivă.

Am remarcat un lucru comun la femeile din România în general.

Le lipseşte simţul umorului şi sunt orientate către probleme, defecte şi lucruri care nu merg bine.

 

Prin acest exerciţiu te forţezi să te uiţi la calităţile tale, să le cauţi, să te cunoşti şi dacă nu le ai… să le descoperi.

Când ştii bine cine eşti, îţi cunoşti punctele forte, se întâmplă ceva magic. Mintea ta o ia pe alte căi, caută aspectele pozitive ale personalităţii, înfăţişării şi inteligenţei tale, lucruri pe care că vrei sau nu, le va expune mai des, le va trăi mai des, le va aduce în plan prezent.

Şi ce se întâmplă când faci asta? Ai ghicit răspunsul! Primeşti “o lovitură” în încrederea ta de sine care-ţi va atinge în curând cote la care nu te gândeai până acum.

După ce-ai conştientizat şi scris cele 10 puncte forte, adaugă în fiecare zi minim 2 puncte forte pe acea hârtie, fără excepţie. Minim 2.

 

Hei! Ştii bine că sunt aici să-ţi ofer o mână de ajutor, să te ajut să-ţi dai seama ce se petrece în mintea bărbaţilor şi să te cunoşti mai bine pe tine. Dacă ai nevoie să vorbeşti cu mine sau să-mi ceri un sfat, nu uita că poţi să-mi scrii aici: contact@valentinbarbulescu.com
De asemenea, dacă te înscrii la newsletter (căsuţa de mai jos) ai ocazia să primeşti materiale exclusive din partea mea. Materiale care nu apar pe blog, destinate doar membrelor comunităţii.

Aş fi tare încântat să ştiu că te-a ajutat acest exerciţiu. Ştiu că funcţionează dacă-l faci. L-am testat de atâtea ori. Singura modalitate ca să nu funcţioneze pentru tine e să nu-l faci…

Ca să ştiu şi eu că ceea ce-ţi ofer e pe gustul tău şi te ajută, nu ezita să dai un “Like” şi un “Share” (ca să le ajuţi şi pe prietenele tale)

 

Cu drag,
Valentin

 

PS. Din octombrie începem întâlnirile de grup săptămânale WbeWoman din Bucureşti. În curând revin cu detalii.

PPS. Nu uita să te abonezi, vei fi prima care află despre noutăţile de pe blog şi primeşti în exclusivitate materiale de la mine. În plus, ţi-e mult mai la îndemână să-mi dai un reply atunci când ai nevoie de ajutor.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *