(I) Încredere de Sine (la kilogram)

 

Există momente când ştii clar ce trebuie să faci, ce ar trebui să-i spui şi cum ar fi indicat să te comporţi atunci când îţi place un bărbat şi vrei să-l cucereşti. Dar ceva te opreşte şi nu poţi face nimic din ceea ce ştii în teorie. Eşti legată de mâini şi de picioare…

 

Momente în care simţi să spui: Uite ce-i, chiar nu mă simt bine, aş vrea să ne vedem altă dată! Aş vrea să schimbăm locaţia întâlnirii! Mi-ar plăcea să vii să mă iei de acasă…

 

Sau: Mi-ar plăcea să mai stăm puţin în seara asta, să mergem în altă parte să mai bem ceva!

 

…şi multe altele. Lucruri pe care le simţi şi ai vrea să le faci.

 

Totuşi… nu se întâmplă să arăţi, să spui, să faci ceea ce simţi, deşi îţi doreşti.

 

Fiecare moment de genul este urmat de un regret… Putea fi altfel dacă… Ce-ar fi fost dacă?…

 

Poate dac-aş fi avut mai multă încredere în mine… treaba ar fi stat altfel.

…dar cum fac să am mai multă încredere în mine? îţi spui.

 

După care apar gânduri logice şi raţionale menite să te motiveze şi să-ţi ofere un dram de încredere în tine, promiţându-ţi că data viitoare vei face ceea ce simţi şi nimic nu te va opri.

 

…dar ştii bine că nu-i aşa, îţi promiţi din nou exact ca data trecută, apoi… nimic diferit. Scenariul se repetă.

 

Îţi aduci aminte de toate promisiunile din trecut?

 

Poţi vedea cum ai pierdut ocazii unice să ieşi cu tipul care-ţi plăcea, să dai o fugă timp de un weekend la mare, să-l laşi să-ţi sucească minţile în mii de feluri şi… să-i arăţi ceea ce simţi pentru el, cu el, alături de el.

 

Fiecare femeie a visat la un moment dat, când era fetiţă, să trăiască poveştile de dragoste din filme, cărţi sau telenovelele de pe Acasă TV. Sunt convins că undeva adânc în subconştientul fiecărei femei, există încă speranţa că idilele, basmele şi poveştile de iubire există… măcar la nivel de idee, chiar dacă dorinţa nu e manifestată în mod activ.

 

“Dac-aş avea mai multă încredere în mine… dac-aş ştii cum să mă simt mai încrezătoare, cum să mă simt mai sigură pe mine… aş da voie femeii din mine să iasă afară, să muşc din “fructul interzis”.

 

Fii Atentă Aici!

 

Neîncrederea în feminitatea ta este cauza regretelor şi frustrărilor acumulate în urma tuturor promisiunilor tale nerespectate (faţă de tine). Fiecare poveste imaginată şi netrăită, fiecare sentiment compromis, fiecare sărut temător în locul unuia pasional…

 

Odată ce le-ai vrut şi ceva din tine te-a împiedicat să le trăieşti… s-a creat un spaţiu pentru regret.

 

Ba mai mult, dacă punem pe lângă regrete şi frustrări toate suferinţele tale din dragoste… toate lunile, anii petrecuţi într-o relaţie din care nu ai ieşit, de frică… toate lucrurile cu care ai fost de-acord la partenerul tău de teamă să nu rămâi singură… toate sunt acte ale neîncrederii în tine, toate ţi-au provocat traume… te-au făcut să suferi.

 

…azi ţi le aminteşti de parcă s-ar fi întâmplat acum 5 minute!

 

…tot din cauza neîncrederii nu accepţi suferinţa. Ţi-e teamă să nu fii judecată după trecutul şi suferinţele tale pe care doar tu le ştii. Ţi-e teamă să nu te gândeşti la ele (să nu ţii cont de ele), nu ai încredere că le poţi depăşi, că pot dispărea odată pentru totdeauna. Ai rămas blocată în ele, deşi ai uitat că ele au fost şi sunt acolo.

 

Din păcate trecutul (nu chiar atât de roz) a ajuns să te definească, să-ţi dicteze comportamentul şi acţiunile de azi. Caz des întâlnit în rândurile femeilor cu care am lucrat.

 

Ca şi ţine mai sunt alte milioane de femei care în continuare suferă de sindromul neîncrederii în sine. Boala care te ţine la distanţă de tot ceea ce-ţi doreşti în viaţă.

 

Hai s-o spunem drept, oricine şi-ar dori un “kilogram de încredere în sine” ca să-şi poată îndeplini măcar câteva dorinţe… măcar pentru câteva poveşti de dragoste… pentru câteva amintiri numa’ bune de povestit nepoţilor sau pentru a opri timpul în loc lăsând fericirea să curgă prin vene fără limite.

 

Vreau să-ţi ofer acel kilogram de încredere. Dacă eşti în căutarea pilulei magice, pot să-ţi spun că eşti foarte aproape de ea.

 

Ştii că nu sunt adeptul tehnicilor şi reţetelor în seducţie, dar unele lucruri sunt atât de simple, prea simple… încât că să pară reale şi palpabile le complici cumva ca să nu fie… prea uşor.

 

Cât timp am fost plecat din Bucureşti, timp de o săptămână, am admirat natura şi am petrecut momente în linişte. În grădina bunicii am găsit comoara pe care vreau s-o împărtăşesc cu tine. Cheia deschizătoare a cufărului cu tone de încredere de sine.

 

Cel mai probabil nu ai mai auzit asta până acum. Poate o să-ţi placă, poate nu. Cert este că funcţionează.

 

Cum mi-a venit ideea am aplicat-o în primul rând pe mine. Am ales o nişă din viaţa mea unde mi-era teamă să fac nişte paşi şi boom, magia s-a întâmplat, dar despre asta o să-ţi povestesc în articolul următor.

 

N-o să te pun s-o cauţi în munţi, în străfundurile mării sau în grădina bunicii. Poţi doar să-mi laşi un comentariu mai jos şi să-mi spui:

 

La ce ţi-ar folosi un kilogram de încredere în sine?

 

Arată-mi pentru ce ai nevoie de încredere în sine şi eu îţi voi da reţeta în articolul următor. Nu trebuie să mă crezi! Doar comentează şi aşteaptă articolul următor.

 

Pe curând,

Valentin

 

P.S. În mailurile pe care le trimit abonatelor din comunitate ofer materiale GRATUITE în funcţie de nevoile personale ale membrelor. În plus, răspund personal fiecărui mail primit. Mai jos te poţi înscrie şi tu în comunitate. E Gratuit şi primeşti materiale exclusive.

 

P.P.S Dacă nu ai văzut articolul despre cum să scapi de timiditate (ponturile pe care le-am dat în direct la Antena Stars) ai link-ul aici:

http://www.valentinbarbulescu.com/2017/07/07/10-pasi-simpli-ca-sa-devii-o-femeie-atragatoare-antena-stars-tv/

Enjoy 🙂

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *