Ai Deja Tot Ce Meriţi (schimbă-ţi ochelarii)

 

E a doua zi de când am decis să renunţ la Facebook o perioadă. Am mai făcut asta pentru o lună acum aproximativ 2 ani de zile.

 

Mulţi m-au întrebat:

 

“Ce ţi-a venit să iei decizia asta? Rămâi online, ne place ce scrii, ne inspiri, îţi urmărim cu drag postările.”

 

Vezi tu, tocmai asta e problema pe care mulţi n-o înţeleg.

 

Când ajungi să faci lucruri doar pentru a primi validarea celorlalţi, doar pentru că alţii vor să le faci, tu eşti singurul care pierde.

 

Ce ar trebui să scriu acum ca să placă cititorilor mei?

Cum ar trebui să fiu şi să mă comport ca să nu îi dezamăgesc?

Ce ar trebui să fac acum ca să atrag şi mai mulţi oameni mă plac?

 

La un moment dat întrebări de genul se învârteau prin mintea mea şi mi-am dat seama că ceva nu e bine.

 

Poate ţi se pare o prostie. “Normal, că e o prostie, trebuie să faci întotdeauna ce vrei, cum vrei, să fii TU şi să te doară în cot de ce cred alţii.” Şi sunt de acord cu tine. Până într-un punct.

 

E o absurditate să ignori oamenii, mediul şi lumea în care trăieşti. Să îţi asumi totul ca şi cum ar depinde numai şi numai de tine. Să trăieşti în propria ta lume care te face fericit şi să nu laşi “răul” şi părerile să pătrundă înăuntru.

 

Oamenii care ignoră mediul în care trăiesc şi nu ţin cont de persoanele care alcătuiesc familia, cercurile de prieteni, cercuri sociale devin nişte sălbatici îndobitociţi cu propria doctrină.

 

Se spune că te naşti singur şi pleci singur din lume.

 

dar nu trăieşti singur.

 

Trăieşti cu tine, dar înconjurat de oameni. Trebuie să înveţi să trăieşti în lume. Absolut nimeni nu se naşte cu această abilitate, se învaţă.

 

Să-ţi transformi viaţa în solitudine, nu e o idee grozavă cum nici să ţi-o trăieşti conform părerilor şi credinţelor celor din jurul tău.

 

Trebuie să găseşti echilibrul între individualitatea ta şi modul în care interacţionezi şi comunici cu ceilalţi.

 

Fără individualitate nu aduci nimic nou, nu aduci valoare celorlalţi, drept urmare n-o să îşi dorească relaţii cu tine, pentru că nu le oferi nimic în plus faţă de ce au deja.

 

Tendinţa multora este să fugă dintr-o extremă în cealaltă căutând plăcerile de moment provenite din tranziţiile subite intre solitudine şi mediul social.

 

Dacă faci acelaşi antrenament în sala de forţă timp de 6 luni musculatura nu mai creşte.

Dacă foloseşti aceleaşi unelte de management şi productivitate la un moment dat nu mai funcţionează.

Dacă ai aceeaşi abordare pentru noile relaţii din viaţa ta, înseamnă că nu te schimbi, nu evoluezi, nu îţi dai voie să creşti.

 

Lumea e într-o continuă schimbare şi e nevoie să accepţi asta dacă vrei să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti.

 

În primul rând, când afirm că poţi trăi viaţa pe care o meriţi, vreau să înţelegi că e posibil să nu trăieşti neapărat viaţa pe care o vrei, cea la care visezi…

 

Modul în care percepi acum o viaţă de succes, un partener potrivit, o relaţie faină provine din limitările aferente gândirii tale de acum.

 

Dacă nu-ţi dai voie să creşti, să te dezvolţi, să înveţi în permanenţă lucruri noi şi să te descoperi, nu vei face decât să-ţi trăieşti frustrările… zi de zi, fără să se schimbe ceva.

 

Ce suferinţă mai mare poţi avea când vezi ca zi de zi, timp de un an, doi sau mai mult lucrurile nu se schimbă, arată la fel. Şi ştii de ce?

 

Pentru că TU nu te schimbi. TU nu evoluezi. TU nu înveţi nimic din viaţa ce-o trăieşti.

 

Mergând mai adânc… observă-te! Chiar acum trăieşti viaţa pe care o meriţi. Tot timpul trăieşti viaţa pe care o meriţi. Doar că nu-ţi dai seama ce faci şi cum faci ca să trăieşti mizeriile de care vrei să scapi, să le elimini din viaţa ta.

 

Te minţi ca într-o zi o să fie altfel, o să facă cineva ceva pentru tine, o să cunoşti partenerul care-ţi va schimba viaţa, vei câştiga la lotto şi dintr-o dată… totul va fi altfel. BULLSHIT!

 

Nu-ţi dai seama de limitările tale şi piedicile pe care ţi le pui din două motive:

 

  1. Trăieşti prea mult în lumea ta ori,
  2. Trăieşti prea mult conform oamenilor din jurul tău (iar dacă cei cu care stai nu au viaţă pe care ţi-o doreşti, ai pus-o!)

 

Ar trebui să fii recunoscătoare pentru tot ce ai, pentru suferinţele tale, pentru bărbaţii nepotriviţi din viaţa ta de până acum, pentru dramele şi durerile avute?

 

Da, ar trebui!

 

Pentru că ele au drept scop să te înveţe. Dacă nu ai învăţat lecţia şi ai fugit “în tine” sau “la alţii” când au apărut lecţiile, e strict alegerea ta. Însă ce trăieşti acum e dictat de fuga de schimbare. Deci trăieşti ceea ce meriţi, conform alegerilor tale din trecut.

 

Misiunea mea nu e să învăţ femeile să fie cele mai seducătoare şi cuceritoare de pe planetă. Multe dintre ele nici nu-şi doresc asta, iar cele care-şi doresc ajung să-şi dea seama că de fapt nevoia lor este să nu mai sufere şi să fie conştiente de calităţile lor, de fricile lor şi de ceea ce îşi doresc cu adevărat de la un bărbat.

 

Misiunea mea este să deschid ochii şi mintea şi sufletul femeilor. Să le ajut să înţeleagă lucruri pe care singure le-ar percepe, poate, după ani de dat cu capul de ziduri şi eşecuri în dragoste, după nenumărate vizite pe la psihologi şi terapeuţi care vor să le “vindece” trecutul.

 

Fuck that shit… cu toţii avem drame şi traume din trecut… dacă am sta numai cu ochii acolo şi am căutat toată ziua să vindecăm traumele cu mami şi tati, ce fel de viaţă trăieşti? În trecut…

 

Da, sunt persoane care au nevoie de terapie şi nu neg, însă cei mai mulţi se masturbează mental şi nu fac nimic concret care să aducă rezultatele palpabile pe care le vor. Vor să înţeleagă de ce li se întâmplă rahaturi şi când înţeleg parcă tot nu e suficient. Şi dacă au înţeles… tot nu fac nimic.

 

Mă amuză teribil când mai citesc comentarii la adresa scrierilor şi materialelor mele. Probabil acum 3-4 ani un comentariu de genul: “Pe tine cine te-a învăţat să fii femeie?” m-ar fi făcut să mă gândesc dacă chiar e bine ceea ce fac sau sunt pe un drum greşit.

 

Am o vorbă, dacă n-ai hateri înseamnă că ceva nu faci bine!

 

Crezi că le pasă de ce fac eu acolo? Da, pentru 30 de secunde, apoi îşi văd de treabă. Pe urmă tot eu cu mine rămân, tot eu cu oamenii care au încredere în ceea ce fac şi vor mai mult de la ei.

 

În ultimul an am primit mesaje de la persoane de care uitasem, cerându-şi scuze că au fost “răi” mai demult şi că apreciază ceea ce fac şi că ajut alţi oameni. Ce să faci, n-ai ce să faci!? E fain să vezi cum cu timpul unii rămân la fel schimbându-şi doar părerea despre ceea ce se întâmplă. Oameni care cândva te înjurau, iar acum “sunt cu tine”.

 

Dac-aş fi renunţat la visul meu ar mai fi venit să-mi spună ceva după atâta timp?

 

Vreau să realizezi un lucru, dacă te păcăleşti în continuare că ştii tot ce trebuie să ştii şi că nu mai ai nevoie să înveţi nimic despre seducţie, relaţii, bărbaţi, despre tine… lasă-mă să te întreb: “De ce citeşti acest blog şi încă nu ai rezultatele pe care le vrei?” că doar ştii ce ai de făcut…  du-te şi pune în practică, nu mai citi! Apoi trimite-mi un mail şi spune-mi despre experienţele tale faine şi ce ţi s-a întâmplat. Dacă e nevoie, te ajut şi cu un sfat.

 

Nu mă încălzeşte cu nimic faptul că-ţi place ce scriu, dar în continuare nu faci nimic pentru tine. La fel ca tine mai sunt şi alte femei care răscolesc internetul în căutarea unei pastile magice.

 

Conştientizarea locului în care te afli şi asumarea faptului că ÎNTOTDEAUNA ai de învăţat e cel mai mare şi important pas ca să ai bărbatul ăla fain, relaţia aia minunată şi să fii femeia care vrei să fii.

 

Pe cât de banal poate să-ţi sune, pe atât de puternică este conştientizarea. Pe care, probabil, şi acum o refuzi.

 

Dacă citind materialele mele afli măcar un lucru nou, un singur element care aplicat îţi aduce o schimbare cu măcar un grad, mi-am atins scopul. Dacă nu, simte-te liberă să-mi scrii pe mail sau să-mi laşi un comentariu, răspund zilnic mailurilor de la femeile din comunitate pe care le consiliez Gratuit.

 

Ştii bine că mă interesează rezultatele, iar ele nu vin doar din solitudine, ci şi din interacţiunea cu mediul în care trăieşti. Pentru că bărbatul ăla trăieşti undeva acolo, momentan nu e în casă cu tine şi nici n-o să-ţi bată la uşă curând.

 

După cum ştii… am renunţat la Facebook pentru că vreau ca timpul şi energia mea să fie adresată creaţiei, oamenilor apropiaţi mie şi proiectelor la care lucrez zi de zi. Proiecte pe urma cărora vei beneficia şi tu din plin. Cu o singură condiţie! Şi cred că o ştii deja, n-are sens să repet 🙂

 

După cum ştim amândoi că obiceiurile vechi mor greu, o să te mai ţin la curent cu gândurile şi revelaţiile mele legate.

 

Apropo, aseară am avut o discuţie mega interesantă despre relaţii, femei şi sexualitate cu un prieten gay. Am aflat câteva lucruri foarte interesante din perspectiva unui om care de mulţi este neacceptat, doar pentru că e… diferit.

 

Dacă vrei să-ţi povestesc în următorul articol despre discuţiile cu el, lasă-mi un comentariu mai jos.

 

Stay tuned,

Valentin

 

 

 

Facebook Comments

One thought on “Ai Deja Tot Ce Meriţi (schimbă-ţi ochelarii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *