Cum să ai Atitudinea Potrivită în Jocul Seducţiei

 

Apeşi pe clanţă şi împingi uşa să intri în casă. Faci doi paşi şi-ţi verifici telefonul.

“Nu mi-a dat niciun mesaj până acum, chiar m-am simţit bine cu el… să-i trimit eu unul sau să mai aştept câteva minute!? Hai mai bine să fac un duş, poate-mi scrie până atunci”

Cu prosopul înfăşurat sub braţe, mâinile-ţi bâjbâie după feon… când telefonul sună. Ai primit un mesaj!

“Da, ştiam eu” ia să văd ce mi-a scris.

Pufneşti din nas văzând mesajul de la insistentul ăla care-ţi tot propune de o lună şi ceva să vă vedeţi, dar tu eviţi să-i dai un răspuns. Aştepţi încă mesajul de la cel cu care acum câteva ore râdeai cu gura până la urechi în cafeneaua din colţ.

Nu te-ar fi deranjat dacă te invita la el, l-ai fi refuzat politicos, arătându-i că ai standarde şi i-ai fi propus să mai beţi o limonadă săptămâna viitoare. Dar n-a făcut-o… ciudat. Multe femei cred că bărbaţii vor sex de la prima întâlnire.

Tipul ăsta nu e aşa… şi totuşi nu e în stare să dea şi el un mesaj să-ţi spună cât de bine s-a simţit cu tine. Aşa ca să îţi însenineze seara, mai mult decât a făcut-o deja.

Nu-ţi mai auzi gândurile printre sunetele agresive ale feonului. Îţi usuci părul şi uiţi momentan de amărâtul ăla de mesaj.

Întinsă pe pat îţi arunci fără să te uiţi, mâna după cartea lăsată cu faţa în jos de azi-noapte.

Tresari “lovită” de ideea că ar fi mai bine să îi scrii tu. Tastezi stângaci un mesaj care aşteaptă 5 minute să fie trimis după o analiză straşnică a formulării şi a cuvintelor folosite.

“Îţi faci curaj” şi îl trimiţi. Aştepţi un răspuns care… nu vine. Te bagi la somn.

E dimineaţă. Primul lucru pe care-l faci înainte să-ţi sune alarma de trezire, pui mâna pe telefon şi… nimic.

“Chiar atât de… nu înţeleg… măcar un ‘mulţumesc’ putea să scrie…”

Îţi vezi de viaţă în continuare, dar gândurile că nu ţi-a dat un mesaj, nu te părăsesc.

“A fost atât de drăguţă întâlnirea, părea că se simte bine cu mine, îi plăcea, puteam să văd asta în ochii lui, iar atingerile lui timide (sau cel puţin aşa voia să pară) mi s-au părut de-a dreptul…”, gândeşti în şoaptă.

“Gata, ştiu, o glumă cred că i-ar atrage mai mult atenţia… să-l tachinez puţin cred că ar fi o idee bună”

Încântată de geniala idee, scoţi telefonul din geantă şi îi scrii.

“Hello Mr. Grey, nu prea-ţi place să ţii telefonul în mână, să nu cumva să te contaminezi cu vreun virus ceva :))”

via GIPHY

 

N-are cum să nu-ţi răspundă, te gândeşti…

Te concentrezi din ce în ce mai greu pe lucrurile pe care le ai de făcut. Cei din jur îţi observă “absenţa” din încăpere. Şi cu cât te lasă fără răspuns cu atât mai tare te mănâncă degetele să-l suni sau să-i mai scrii ceva.

Nu-ţi place să aştepţi. Minutele ţi se par ore, iar mintea ta nu se poate gândi la altceva ignorând mesajele tipilor care-ţi scriu în continuu şi te invită la cafele şi prăjituri.

O prăjitură pe zi şi un latte… ţi-ar ruina corpul pe care-l admiri seara în oglindă simţindu-te vinovată pe de-o parte că n-ai mai trecut pe la sală de-o lună şi ceva.

 

“Ce c***t am făcut greşit de nu-mi răspunde ăsta? Tre’ să dau cumva de el!”

A trecut o săptămână de când nu ţi-a răspuns.

 

Lasă mă să te întreb: Ce crezi că se va schimba continuând tot aşa?

Ce e de făcut ca afară în loc de 40 de grade să fie 20? Păi… nimic. Eventual într-un loc cu aer condiţionat o să găseşti temperaturi mai scăzute, dar afară… nu se schimbă nimic.

 

Ce fac dacă nu-mi răspunde?

Cum îl fac să răspundă?

De ce nu înveşte şi el în interacţiune?

Cum îl fac să mă placă mai mult?

 

Căutând răspuns la aceste întrebări, energia şi atenţia ta e orientată într-o direcţie nepotrivită, unde nu poţi controla mare lucru sau pur şi simplu nu depinde de tine.

Oamenii sunt fiinţe individuale, personale, singulare. Şi ştii vorba aia: nu poţi schimba niciodată un om.

Doar îl poţi influenţa. Şi o să-ţi spun puţin mai jos cum poţi să faci asta.

 

Nu încerca să controlezi ceea ce nu depinde de tine!

Multe femei trăiesc după anumite reguli doar pentru că aşa au crescut, încercând să controleze ceea ce bărbaţii cred şi fac.

Când ajungi la înţelegerea că fiecare om e unic şi are dreptul să aleagă să facă ce vrea, perspectiva ta despre realitate va fi alta.

E ok să-i dai un mesaj. E OK să îi dai două mesaje.

NU e OK să stai o săptămână cu gândul la el şi să cauţi tot felul de strategii ca să îi schimbi părerea despre tine. Să-i arăţi cât de minunată eşti.

 

Acum gândeşte-te la toţi bărbaţii “atârnaţi” după fundul tău pe care îi ignori şi nu le dai pic de atenţie. Observi că şi tu faci acelaşi lucru încercând să-l impresionezi pe Mr. Grey?

 

Sunt lucruri pe care le poţi controla şi altele la care nici să nu-ţi treacă prin minte să încerci să le controlezi.

 

Ce poţi controla şi ce nu?

Nu poţi controla acţiunile, emoţiile, reacţiile unui bărbat, sunt ale lui.

Poţi controla atitudinea ta faţă de tine şi faţă de el.

 

A făcut ceva ce nu-ţi convine. Care-i atitudinea ta? Cum reacţionezi la asta?

Atitudinea pe care o ai faţă de ceea ce îţi place sau nu îţi place poate influenţa mai mult decât dorinţa ta raţională de a controla.

 

 

via GIPHY

 

Dorinţa raţională de a controla se transformă în disperare.

…de la cele mai mici nuanţe, când încerci un pic prea mult să-i intri în graţii până la cazul de mai sus, când stai o săptămână şi te gândeşti la CUM poţi schimba lucrurile.

Obiceiurile vechi mor greu, cum spuneau versurile unui artist contemporan… dar e important să scapi de ele dacă vrei o viaţă liniştită, fericită, o relaţie împlinită cu TINE şi mai apoi cu un bărbat cu care să te iubeşti.

Nu funcţionează invers, totul porneşte de la tine. Mai exact, de la atitudinea cu care te raportezi la ceea ce ţi se întâmplă.

 

Din punctul meu de vedere nu există gândire pozitivă, ci există doar alegeri… iar fiecare alegere are un rezultat favorabil sau mai puţin favorabil.

Sunt oameni pe Terra care au rămas fără mâini şi fără picioare… motiv pentru care au atins culmi ale succesului la care înainte nici nu s-ar fi gândit.

Probabil dacă ai fi fost în locul lor ţi-ai fi dorit mai bine să mori decât să trăieşti aşa… dar vezi tu, asta e diferenţa de atitudine între tine şi ei.

Ei au acceptat faptul că nu mai pot schimba acel lucru, dar şi-au schimbat atitudinea faţă de ceea ce li s-a întâmplat… ceea ce inevitabil le-a adus succesul şi împlinirea în viaţa asta… care pentru fiecare om înseamnă altceva.

E o mare prostie să încerci să copiezi succesul altcuiva. Să trăieşti viaţa altcuiva. Trăieşte-o pe a ta şi lasă-i pe alţii să-şi să trăiască viaţa ta.

 

Ei bine, draga mea, primul pas, cel mai important de altfel, e să-ţi schimbi atitudinea.  Cum faci asta?

* Gândeşte-te la cea mai mare frustrare pe care o ai în acest moment legată de tine sau de bărbaţi.

* Pune-ţi întrebarea: cum reacţionezi de obicei când se întâmplă acel eveniment/lucru care te frustrează?

* După ce ai numit reacţia ta generală, urmează o altă întrebare: Ce alte reacţii pot avea ca să am un rezultat pozitiv / ca să nu mă mai frustreze acel lucru/eveniment?

* Alege cea mai bună reacţie care-ţi aduce cel mai bun rezultat.

* Aplică în acel context. Fă-o conştient indiferent de ce simţi, indiferent de scuzele pe care ţi le găseşti “nu pot, nu vreau, nu simt”.

Cut the bullshit and do it.

 

Să-ţi dau un exemplu:

Eu şi sora mea am avut o perioadă în care nu ne înţelegeam prea bine. Ne certam foarte des, era singura persoană care “mă făcea” să sar în sus de nervi.

Am observat că relaţia cu ea are probleme grave şi oricât aş încerca să îi explic nişte lucruri care să facă interacţiunea să funcţioneze altfel, nimic nu era de folos.

Aşa că am decis să schimb ceva la mine care să influenţeze pozitiv relaţia cu ea.

Când îmi cerea să facem ceva împreună, de obicei eu o refuzam, mi se păreau stupide propunerile ei şi nu îmi doream să fac acele lucruri. Dar ea nu se oprea la prima încercare, mai avea vreo 4-5 încercări, timp în care ajungeam să ne certăm, fiecare cu argumentele lui şi ajungeam să ne supărăm. Ori făceam ca ea, ori făceam ca mine. Nu era sigur niciodată rezultatul.

OK… ce e de făcut? Să-mi schimb atitudinea faţă de propunerile ei.

“Hai să mergem diseară în club!” zice ea.

În mod normal aş fi zis: “N-am chef, lasă-mă în pace” şi ea ar fi insistat mult pe tema asta.

 

“În ce club vrei să mergem? Ai mai fost? Cum e acolo? Ce fel de oameni vin? Ce fel de muzică este?… Auzi, dar uite, am şi eu o propunere, ce zici dacă mergem în club şi pe urmă schimbam locaţia?”

După cum observi am devenit mai curios, nu am refuzat-o din start. Am explorat teritoriul, voiam să văd despre ce e vorba şi ea primea atenţia pe care o voia.

Făcând asta de câteva ori, tensiunile dintre noi s-au diminuat şi am început să avem o relaţie super OK în scurt timp.

Fiecare a obţinut ce voia şi eram fericiţi, ea să mergem în nu ştiu ce loc, iar eu când chiar nu aveam chef, mă lăsa în pace, căci ştia că dacă sunt binedispus merg cu ea oriunde dacă aflu tot ce trebuie să ştiu.

 

 

via GIPHY

 

Imaginează-ţi acum că ţi-ai putea controla din această clipă toate atitudinile care nu-ţi aduc rezultatele pe care le vrei. Ţi-ai schimba complet perspectivă şi ai avea relaţii împlinite şi fericite!

Şi da, e posibil! Ţi-o spun din proprie experienţă şi nu numai. Toate fetele cu care am lucrat, şi-au schimbat mentalitatea şi atitudinea faţă de bărbaţi şi faţă de relaţiile cu ceilalţi.

E magic să vezi o transformare uriaşă de la o femeie care suferă din cauza unei atitudini care nu-i face bine, la o femeie care înfloreşte pe zi ce trece datorită perspectivelor sănătoase pe care le are faţă de ceea ce i se întâmplă.

Pe scurt, totul ţine de perspectiva din care priveşti lucrurile.

via GIPHY

 

Cum mi-am schimbat eu perspectivele asupra vieţii şi care sunt cele mai puternice unelte care pot să-ţi transforme pe loc viaţa? Vei afla despre asta în articolul următor.

Iar ca să fii sigură că nu-l ratezi, introdu mailul mai jos şi fii cu ochii pe inbox în următoarele 2-3 zile.

 

Odată ce te înscrii şi faci parte din comunitatea de seducţie pentru femei eşti privilegiată.

Primeşti pe mail materiale exclusive pentru membre. Îţi răspund personalizat fiecărui mail în parte. Aşa că orice întrebare ai, poveşti pe care vrei să mi le spui sau pur şi simplu vrei un sfat, bagă-ţi adresa de mail în formular.

 

Te îmbrăţişez cu drag,

Valentin

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *