Cum provoci un bărbat fără să-l respingi.

 

Probabil ai auzit de la prietenele tale, ai văzut într-o mulţime de filme şi citit în reviste mondene că dacă-l provoci se va simţi puternic atras de tine, te va curta cu o dorinţă arzătoare şi într-un final va fi doar al tău.

Cât se poate de adevărat, îţi spui! Femeile provocatoare sunt adesea văzute nu tocmai bine de femeile “cuminţi” care stau în banca lor şi aşteaptă să le pice prinţul din cer. Pentru că ele… chiar obţin ce vor, pe când femeile “cuminţi” doar aşteaptă.

Cu siguranţă dacă citeşti blogul meu ai realizat până în momentul de faţă că lumea s-a schimbat, vorba lu’ Cheloo.

Astăzi, femeie fiind, una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face e să aştepţi… să aştepţi întotdeauna bărbatul să facă prima mişcare, să te curteze până la căsătorie, să-ţi demonstreze cât de brav e pentru tine, ca mai apoi tu să-l notezi şi să-l alegi din mulţimea pretendenţilor…

Viteza cu care se petrec astăzi lucrurile ne împinge spre acţiune masivă şi gândită strategic pentru a obţine în timp real ceea ce ne dorim, fie că suntem bărbaţi sau femei.

Eu nu scriu lucruri care să dea bine, nu-ţi dau reţete magice şi nu te încânt cu promisiuni deşarte care te amăgesc. Ceea ce vei găsi urmărind postările mele sunt lucruri menite să te ajute, să-ţi deschidă ochii spre noi perspective, să-ţi îmbunătăţească strategia de a obţine ceea ce-ţi doreşti în viaţă, fie că e vorba despre bărbaţi sau despre starea ta interioară.

“Fii Provocatoare” – un concept înţeles greşit.  Modul în care e aplicat de multe femei îi face pe bărbaţi s-o ia la fugă. La propriu.

O tipă cu care-am lucrat recent mi-a povestit într-o şedinţă cum a decurs prima ei întâlnire cu un tip pe care-l plăcea foarte mult. După ce mi-a povestit cele întâmplate, i-am spus: n-o să te mai caute!

 

Cu ochii cât cepele, îmi zice:

“De ce zici asta? Ce-am greşit? Chiar cred că l-am stârnit pe tip, m-am lăsat mai greu, nu i-am dat niciun indiciu că l-aş plăcea în vreun fel, i-am adus argumente solide când l-am contrazis, ba chiar am făcut mişto de modelul de pe cămaşa lui, iar la sfârşit… când mi-a zis că poate ne mai vedem, i-am spus că îmi plac bărbaţii spontani, nu cei care planifică din timp”.

M-am luat cu mâinile de cap… draga de ea, făcuse toate greşelile posibile în încercarea de a-l provoca. Şi totul din cauză că a înţeles greşit ceea ce înseamnă să provoci un bărbat. Însă amintindu-mi întâlnirile pe care le-am avut, nu-s chiar puţine femei care fac aceste greşeli. Din păcate…

“Bine, bine, dar cum ar trebui să procedez data viitoare că să nu mai fac aceleaşi prostii?”

Până să-ţi dau pas cu pas ce ai de făcut ca să provoci corect un bărbat care-ţi place. Vreau să înţelegi filosofia din spatele provocării.

 

Adevărul este că “a fi provocatoare” nu înseamnă să-i pui obstacole, să-l devalorizezi, să-l combaţi, să-l agiţi, să nu-i arăţi niciodată admiraţie, să nu-i faci complimente sau să-l pui în situaţii jenante ca să vezi cum se descurcă. Înseamnă să fii atât de cool încât el să vrea să se ridice la standardele tale.

 

Ca să ai standarde la care să vrea să se ridice, trebuie să ai o viaţă care să susţină acele standarde.

Dacă n-ai o viaţă construită conform standardelor pe care vrei să le afişezi, totul e doar o minciună, sunt standarde nefondate. Dar n-o să vorbim în acest articol despre cum ar trebui să-ţi ridici standardele şi să-ţi trăieşti viaţa conform lor. Dacă vrei să dezbat subiectul, lasă-mi un comment mai jos, ca să ştiu dacă există interes din partea ta.

 

Nu eşti niciodată impresionată de ceea ce spune sau face?
Îţi “baţi joc” de el?
În mare parte eşti dezinteresată şi rece?
Îl priveşti mai degrabă precum un inamic pe care trebuie să-l “baţi”?

 

 

Ei bine, draga mea, dacă ai răspuns cu Da acestor întrebări, cu părere de rău ţi-o spun, eşti pe cale să-l respingi complet sau să-l transformi într-un disperat pregătit să se prefacă într-un preş pe care-ţi ştergi tocurile… şi ştiu că nu vrei asta. Vrei un bărbat, nu o cârpă.

 

  1. Nu eşti niciodată impresionată de el.

“Ah, da, lucrezi ca agent de vânzări? Aveam un prieten care făcea asta, întotdeauna era pe străzi şi mereu îi rămânea lună la sfârşitul banilor… Majoritatea o duc cam rău cu banii, aşa-i?”

Domnişoară, oricât de glumeaţă ai vrea să fii, dacă te foloseşti de atitudinea asta ca să-i arăţi că nu eşti impresionată de el, nu faci decât să-i tragi un şut în ego şi să-l umileşti. În niciun caz nu te aştepta să se simtă atras de tine dacă procedezi astfel.

Ce e de făcut: Spune-i ce-ţi place şi ce admiri la un bărbat.

Ştiind ce te impresionează va încerca să se ridice la standardele tale, implicit atracţia lui faţă de tine va creşte. Reţine, cheia nu e să-l devalorizezi pe el din cauza insecurităţilor tale, ci să-i prezinţi standarde la care el să vrea să se ridice.

De ex: “Îmi plac foarte mult bărbaţii atenţi la detalii, care se preocupă de cum se simte femeia de lângă ei”.

 

2. Îţi “baţi joc” de el.

Nu-l face să se simtă prost în faţa altora. Nu râde de el în speranţa că-l provoci să se califice. NU, doar îl faci să se simtă prost…

Când râzi împreună cu el de duduia care tocmai s-a împiedicat în faţa voastră, că nu prea ştie cum e cu tocurile, atunci râdeţi împreună de un eveniment, de o întâmplare.

Când râzi de el, de poveştile lui, devalorizând ceea ce-ţi zice despre el, îl faci să se simtă jenat şi penibil… nu mai râzi cu el, ci de el.

Fă-l aliatul tău, nu inamicul tău. Reţine: Seducţia e un joc, nu o luptă. Fă-l partenerul tău pe ringul dans, nu-l transforma în tipul de care te fereşti să nu te calce pe unghii.

 

3. În mare parte eşti dezinteresată şi rece

Când eşti rece, impersonală şi încerci să-l respingi subtil (ca să creezi şi mai multă atracţie) se pot întâmpla două lucruri:

1)să devină confuz sau 2) să se simtă mai puţin atras, astfel îl faci să devină cel mai insistent şi disperat bărbat din încăpere. Din nou, îl faci să se simtă penibil cu tine. Îl faci să nu-i mai placă de el când e cu tine.

Făcându-l să se simtă bărbat, va asocia cu ţine acea stare care-i place (începe să-i placă de el atunci când e cu tine).

Ce e de făcut: Oferă atenţie tuturor celor implicaţi în conversaţie. Sau dacă eşti doar cu el, nu te raporta doar la tine sau la el, acordă atenţie evenimentelor exterioare. (vezi punctul 2)

Fii o fiinţă sociabilă, nu îl ignora de faţă cu alţii, dar nici nu-i da toată atenţia ta. Observând că interacţionezi cu toţi cei implicaţi în discuţie, se va simţi măgulit că se află lângă tine, centrul atenţiei, dar nu va fi privat de atenţia ta. Se va simţi special, şi crede-mă îşi va dori să rămână aşa. Va depune un efort ca să-ţi păstreze atenţia.

Dacă ai de gând să-l tratezi cu indiferenţă, de ce te mai afli acolo? Fii sinceră şi spune-i că nu-l placi, dacă chiar te răzgândeşti pe parcurs. Astfel nu-ţi pierzi nici tu timpul, nici pe el nu-l faci să investească într-o interacţiune care oricum nu va duce nicăieri, în care vă simţiţi stânjeniţi amândoi.

Nu te aştepta să se prindă. Bărbaţii nu sunt experţi în citit minţi. Intuiţia lor nu e atât de calibrată precum a femeilor. Conform John Gray, zona creierului responsabilă cu intuiţia e de 10 ori mai bine irigată la femei, decât la bărbaţi. Nu presupune că ştie ce gândeşti. Spune-i!  Aveţi amândoi de câştigat.

 

 

Draga mea, am mare încredere în tine că o să aplici corect principiile prin care poţi provoca un bărbat care-ţi place. Până la urmă scopul e să ne simţim bine împreună, nu să ne luptăm unii cu alţii, iar în acelaşi timp să ne păstrăm rolurile cu care am fost înzestraţi, masculin şi feminin.

Ca sfat personal, ceea ce cred că-ţi va schimba complet modul în care provoci bărbaţii care-ţi plac, primul pas pe care ţi-l propun:

 

Validează calităţile care-ţi plac cel mai mult la un bărbatul din faţa ta, iar dacă observi că nu le arăta sau nu le are, vorbeşte la modul general despre ele ca să îl faci să se gândească la ele şi să tindă să le dezvolte. Vezi exemplul de mai sus.

 

Bărbaţii adoră să se schimbe, să evolueze şi să facă femeile fericite, dar dacă le au pe ambele la pachet… S-a terminat! O să ai parte numai de supereroi. Şi nu uita, că provocarea pentru un bărbat este parte esenţială din viaţa lui, ai nevoie să-l provoci dacă vrei să stea lângă tine.

Vreau mă asigur că aplici corect aceste principii esenţiale pentru a provoca un bărbat încât să nu-l respingi şi să vă bucuraţi împreună de momente minunate.

 

Aşa că, lasă-mi un comment mai jos şi spune-mi:

Cum ai provocat  cu succes un bărbat care-ţi plăcea?

şi/sau

Cum ai dat-o în bară (cu stil) încercând să-l provoci?

Lasă-mi un comment mai jos, chiar vreau să ştiu. Dar dacă eşti mai timidă, poţi să-mi trimiţi un mail, nu mă supăr! contact@valentinbarbulescu.com

 

Ai grijă de tine şi spor la provocări,

Valentin

 

PS.dacă nu te-ai abonat încă la newsletter, ar trebui s-o faci chiar acum, fetelor din comunitate le-am dat nişte materiale care nu vor apărea niciodată pe site, exclusiv pentru ele, nu mai sta pe gânduri şi bagă adresa de mail mai jos.

PPS. dacă ţi-a plăcut şi crezi că te ajută, trimite articolul prietenelor tale sau dă-i un share pe facebook.

PPPS. În următoarea perioadă o să fiu mai puţin activ (linişteşte-te, nu o să dispar complet), lucrez la câteva proiecte mari despre care fetele din comunitate ştiu deja 🙂

 

 

Facebook Comments

3 thoughts on “Cum provoci un bărbat fără să-l respingi.

  1. Ioana says:

    Ceea ce ai scris este, din punctul meu de vedere, 80% adevărat. Restul de 20% este direcționat către un aspect (paradoxal) esențial: să ai PE CINE sa provoci. Cazurile în care testezi provocări și deschidere către comunicare și evoluție însă rezultatele lipsesc sunt numeroase. Ce propuneri ai pentru aceste situații?

    • Valentin_Barbulescu says:

      Eu cred ca in jurul nostru, mediul nostru este reflexia fidela a interiorului nostru. Daca nu ai intalnit inca acele persoane care sa intre in jocul tau, la nivelul la care vrei, probabil ca nu esti inca acolo. Ai nevoie sa mai “cresti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *